پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سوسیس و کالباس و غذاهای آماده نباید بیش از یک نوبت در ماه مصرف شود.

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سوسیس و کالباس و غذاهای آماده نباید بیش از یک نوبت در ماه مصرف شود.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ فهیمه صفایی افزود: مصرف بیش از حد این مواد به علت نوع پخت و در حال حاضر سرانه مصرف سوسیس و کالباس در اروپا ۶۴ و در ایران ۴ کیلوگرم در سال است اما به دلیل جوان بودن جمعیت کشور و افزایش اشتغال زنان و همچنین سرعت و سهولت در تهیه این فرآورده‌ها مصرف آنها در سفره ایرانیان رو به افزایش است.


وی اذعان داشت: برای اینکه وضع ظاهری کالباس را مناسب کنند از نیترات استفاده می کنند تا آنها به رنگهای صورتی و قرمز در آیند. معمولاً فرآورده‌هایی که نیترات کمتری دارند مرغوب ترند چون نیتریت و نیترات بعد از مصرف تبدیل به نیتروژامین شده و سلامتی مصرف کنندگان را تهدید می‌کند.


صفایی یادآور شد: نیترات سدیم در بدن انسان نیتروژامین تبدیل شده و سرطان زا می باشد به همین خاطر معمولا ویتامین سی را به فراورده اضافه می‌کند تا از شکل‌گیری آن طی عمل گوارش جلوگیری شود.


کارشناس مواد خوراکی آشامیدنی و آرایشی معاونت غذا و داروی استان ابراز داشت: نیتریت ها بسیار سمی می باشند بنابراین در تهیه سوسیس ها در مصرف این نگهدارنده بسیار احتیاط می شود. نیتریت در بدن با میوگلوبین ترکیب شده و ماده‌ای به نام نیتروز گلوبین را ایجاد می‌کند که موجب بروز سرطان معده میشود. همچنین فسفات ها با ایجاد اختلال در جذب کلسیم در بدن خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.


وی یادآور شد: سوسیس و کالباس جز آن دسته از فرآورده های پروتئینی دست دوم هستند که دیر هضم می‌شوند و جذب پروتئین از آنها کمتر است همچنین به دلیل نمک سود شدن انواع کالباس و سوسیس مثل کالباس و سوسیس های دودی، تند و ادویه‌دار جذب کلسیم و پروتئین کاهش می یابد و در نهایت باعث پوکی استخوان می‌شود همچنین مواد افزودنی به این فرآورده ها باعث ایجاد اختلالاتی در جنین خواهد شد.